Закінчено слідство у справі афериста Флетчера

Вівторок, 23 листопада 2010, 15:52

Правоохоронці закінчили слідство у справі Роберта Флетчера - американського афериста-мільйонера, якого заарештували в Києві в листопаді 2008 року.

Про це пише газета "Сегодня" із посиланням на адвоката Івана Боднарука, який представляє інтереси потерпілих від діяльності афериста.

За його словами, Флетчер обвинувачується за трьома статтями: шахрайство в особливо великих розмірах (до 12 років), підробка документів - він купив фальшивий паспорт України (до 5 років) і створення злочинної організації (від 5 до 12 років).

"Збитки від його діяльності склали 12 млн. доларів. Якщо Флетчеру буде винесений обвинувальний вирок, це буде показник того, що сяде й Сандей Аделаджа (його теж обвинувачують у фінмахінаціях)", - сказав Боднарук.

Реклама:

Він додав, що зараз Флетчер знайомиться з обвинувальними матеріалами.

Сам мільйонер-аферист за час слідства сильно схуд і сидить 6-місній камері, відзначає видання.

Як відомо, Флетчер він створив систему тренінгів, де вчив за 3 тис. доларів, як стати мільйонером, і закликав учасників інвестувати кошти у свої інвестфонди.

Міністерство внутрішніх справ мало намір до жовтня 2009 року передати справу за обвинуваченням у шахрайстві Флетчера.

Наприкінці 2009 року міністр внутрішніх справ Юрій Луценко прогнозував, що справу Флетчера спрямують до суду наприкінці першого півріччя 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!