"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд заборонив перешкоджати приватизації "Укртелекому"

Четвер, 18 листопада 2010, 20:09

Господарський суд Києва ухвалою від 8 листопада заборонив будь-яким особам перешкоджати ФДМ та іншим уповноваженим державним органам у проведенні конкурсу з приватизації 92,79% акцій "Укртелеком".

Про це йдеться в ухвалі суду за позовом компанії Ivinvest, зареєстрованої на Маршаллових островах, повідомляють "Українські новини".

Заборонено: перешкоджати продажу пакета "Укртелекому"; перешкоджати при реалізації ФДМ повноважень власника пакета акцій у процесі приватизації; перешкоджати в реалізації фондом повноважень при здійсненні приватизації; перешкоджати реалізації затвердженого плану розміщення акцій "Укртелекому".

Також суд заборонив ФДМ і його посадовим особам при проведенні конкурсу вчиняти дії, спрямовані на припинення цього конкурсу і які роблять неможливим його проведення у встановлені терміни.

Реклама:

Зокрема заборонено: припиняти продаж пакета акцій; не укладати договір з ліцитатором та інших договорів, якщо вони необхідні для забезпечення продажу пакету акцій, не направляти повідомлення АМКУ про дату закінчення прийому конкурсних пропозицій та підтвердних документів; не забезпечувати підписання з потенційними покупцями договору про конфіденційності інформації.

Зазначеним судовим визначенням передбачено всього понад 40 подібних заборон, які б перешкоджали або унеможливлювали, або впливали на процес приватизації "Укртелекому".

Позов подала компанія Ivinvest, відповідачем виступав ФДМ. Позовною вимогою є зобов'язання у встановлений термін забезпечити продаж держпакета "Укртелекому".

Коли відбудеться розгляд справи по суті, в судовому визначенні не згадується.

Як повідомлялося, ЄБРР готовий брати участь у приватизації "Укртелекому" і об'єктів енергетики.

13 жовтня ФДМ оголосив конкурс з продажу 92,79% акцій "Укртелекому".

Фонд розраховує, що ціна продажу 92,79% "Укртелекому" складе 11-12 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: