Депутати встигли опрацювати 15% Податкового кодексу

Вівторок, 16 листопада 2010, 14:05

Депутати Верховної ради пішли на обідню перерву.

До цього часу депутати устигли у другому читанні розглянути 586 поправок у 20 статтях першого розділу Податкового кодексу.

Майже усі внесені поправки були відхилені або зняті з розгляду. Не отримала підтримки жодна поправка, внесена депутатами від опозиції.

Зокрема, парламент не підтримав визначення класифікації великих, середніх та дрібних платників податків, а також уточнення терміну "витрати" до оподаткування. Відповідні пропозиції внесли депутати від НУ-НС Ярослав Доджик і Станіслав Аржевітін.

Реклама:

Також парламент відмовився виключити із тексту Податкового кодексу визначення фінансових термінів, на чому наполягав депутат від НУ-НС Олександр Чорноволенко.

За його словами, розшифоровки цих термінів є в інших законах і нормативних актах, отже немає сенсу прописувати їх знову.

"Ми робимо із Податкового кодексу товстий талмуд!" - наголосив Чорноволенко.

Натомість, депутати підтримали поправку №275, внесену НБУ, згідно з якою операційний (банківський) день визначається, як "частина робочого дня, протягом якої приймаються документи на переказ та на їх відкликання і, за наявності технічної можливості, здійснюється їх обробка, передача та виконання".

Водночас, не знайшла підтримки пропозиція депутата від ПР Вадима Колесніченка залишити можливість для віруючих сплачувати податки без використання ідентифікаційного номера - за даними паспорта.

Коментуючи це рішення спікер Володимир Литвин зазначив: "Але хто буде видавати довідки: хто віруючий, а хто - ні?".

Під час розгляду екс-голова парламентського комітету з податкової політики, депутат від БЮТ Сергій Терьохін відмовився від усіх своїх правок до проекту Податкового кодексу.

Як відомо, загальна кількість поправок до проекту перевищує 4 тисячі.

Пленарне засідання Верховної ради у вівторок у зв'язку з розглядом другому читанні проекту Податкового кодексу продовжиться до 22:00.

Парламент відмовився дати дозвіл на включення прямої трансляції засідання на площу перед Верховною радою, де відбувається мітинг протесту проти ухвалення у другому читанні проекту Податкового кодексу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!