"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Київські ЖЕКи перейдуть в руки росіян?

Вівторок, 16 листопада 2010, 10:52

З 1 січня три комунальних підприємства Подільського району - "Синьоозерне",  "Виноградар" і "Лісове" - перейдуть в управління приватної компанії "ЖилКом Україна" - "дочки" російської компанії.

За інформацією "Сегодня", ця компанія 4 жовтня виграла конкурс у Подільської адміністрації.

"ЖилКом Україна" обіцяє, що через три місяці жителі Виноградаря відчують різницю в обслуговуванні.

"Ми збираємося інвестувати 500 тис. гривень. На ці гроші відразу наведемо порядок у під'їздах, відремонтуємо вхідні двері, лавочки. Нехай мешканці відчують різницю з ЖЕКами", - сказав директор "ЖилКому" Андрій Дресвянський.

Реклама:

За словами заступника голови КМДА Олександра Мазурчака, це нова компанія, що за три місяці повинна показати - підуть реформи в Києві чи ні.

"Вони повинні підняти комунальні послуги на якісно новий рівень. Для нас це дуже важливо. І якщо проект виявиться вдалим, то ми почнемо його запроваджувати в масштабах усього міста", - сказав чиновник.

Він запевнив, що "ніякі комунальні тарифи з їхнім приходом змінюватися не будуть - ні на воду, ні на тепло, ні на квартплату".

Тим часом член комісії ЖКГ Київради Олександр Клюс має іншу думку: "У нас немає необхідної законодавчої бази, навіть по ОСББ закони застаріли і їх потрібно переписувати. Одна компанія на ринку ситуацію не змінить, потрібно створювати відразу кілька, щоб була конкуренція. Тільки вона змусить знижувати плату, поліпшувати якість".

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!