Підприємці обіцяють на 16 листопада "аншлаг" перед Радою

Середа, 10 листопада 2010, 15:27

Учасники безстрокової акції протесту під Верховною радою обіцяють, що 16 листопада - в день, коли запланований розгляд проекту Податкового кодексу в другому читанні, Маріїнського парку не вистачить, щоби вмістити усіх бажаючих висловити свій протест проти цього документа.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на одного з учасників акції.

За його словами, акція, проведена підприємцями в минулий четвер, була тільки тренуванням.

"Ми готуємося, вивчаємо досвід Франції, Греції", - сказав він.

Реклама:

Відповідаючи на питання, чи готові будуть представники бізнесу стояти під Верховною радою кілька діб, якщо розгляд проекту Податкового кодексу затягнеться, співрозмовник агентства сказав: "А у нас акція безстрокова".

Учасники акції протесту також заявили, що їх вимога на сьогодні полягає в тому, щоб відмовитися від прийняття проекту Податкового кодексу, а якщо і приймати документ, то не так поспішно і обов'язково за участю представників бізнесу.

Нині у наметовому містечку під Верховною радою чергують 12 осіб, люди періодично змінюються і представляють різні регіони України.

Під будівлею парламенту з боку Маріїнського парку розбиті шість наметів - один великий брезентовий і п'ять туристичних.

На великому наметі встановлений плакат: "Ні податковому терору", поруч - "Плачу податки, а не хабарі", "Скасувати закон про ПДВ - ідеальну сферу розвитку корупції і розкрадання коштів з бюджету".

Також між наметами вбиті таблички з назвами міст України: Херсон, Миколаїв, Луганськ, Хмельницький, Нетішин, Київ.

Як повідомлялося, підприємці, розбили наметове містечко під Верховною радою, готові оголосити голодування, якщо влада не врахує їхні вимоги до Податкового кодексу.

Сьогодні прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що люди, яких "змусили зображати протест" проти кодексу, норм документа в очі не бачили.

"Ми всі спостерігали, як минулого тижня в країні намагалися продемонструвати протест малих підприємців. Насправді ні люди, яких змусили зображати протест, ні їх господарі норм Податкового кодексу в очі не бачили", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!