Азаров готується позбутися "ЄДАПСа"

Субота, 30 жовтня 2010, 10:55

Кабінет міністрів готується відновити державний контроль над виробництвом захисних знаків і документів суворої звітності.

Про це свідчить доручення віце-прем'єра Бориса Колеснікова керівникам всіх центральних органів виконавчої влади, голові СБУ, а також антикорупційному уповноваженому Кабміну, пише тижневик "Дзеркало тижня".

"Прошу в триденний термін підготувати план заходів щодо скасування застосування голографічного захисту документів і товарів та реалізувати зазначений план заходів до 1 листопада 2010 року... Підготувати проект акту уряду щодо скасування застосування голографічного захисту документів і товарів. Переглянути власні нормативно-правові акти, пов'язані із застосуванням голографічного захисту документів і товарів, щодо необхідності внесення відповідних змін", - ідеться у дорученні.

Видання зазначає, що галузь виробництва захисних знаків і документів суворої звітності, яка є ключовою для державної безпеки, у період президентства Віктора Ющенка була, по суті, "приватизована" приватним консорціумом "ЄДАПС".

Реклама:

"У самому дорученні слово "ЄДАПС" ніде не фігурує, але за своїм значенням це термоядерний удар по імперії бізнесмена Юрія Сидоренка. Очевидно, що бліцкриг Кабміну став можливим тільки тому, що питання пройшло всі узгодження на найвищому рівні. У найближчу середу на засіданні КМ дане доручення буде оформлено у вигляді конкретного керівництва до дії", - йдеться у статті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: