Міттал позбувся державного боргу

П'ятниця, 22 жовтня 2010, 09:23

Металургійний комбінат "ArcelorMittal Кривий Ріг" продав іноземному покупцеві весь пакет  приналежних йому ПДВ-облігацій обсягом 1,7 млрд. гривень.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на прес-службу меткомбінату.

Водно час, подробиці угоди у прес-службі розкрити відмовилися, пославшись на комерційну таємницю.

За інформацією видання, "ArcelorMittal Кривий Ріг" продав весь пакет ПДВ-облігацій одному західному банку в кінці минулого тижня.

Реклама:

"Весь обсяг був проданий однією угодою, за однією ціною, одному з великих західних банків", - розповідає голова ради директорів групи компаній "Інвестиційний капітал України" (ICU) Валерія Гонтарєва.

Меткомбінату вдалося продати ПДВ-облігації дещо дорожче, ніж вони коштували на ринку.

"Трансакція була закрита минулого тижня, коли ринкові операції проходили за цінами, які забезпечують прибутковість в районі 13% річних. "Міталл" продав папери дорожче, із прибутковістю близько 12% (дисконт 12,4-12,6%), отримавши свого роду премію за обсяг", - така думка керівника однієї з інвесткомпаній.

Найбільш імовірним покупцем цих паперів учасники ринку називають американський Citibank.

На думку опитаних виданням аналітиків, хто б не придбав ПДВ-бонди "Арселора", основна їх частина в будь-якому випадку піде на зарубіжні фінансові ринки.

Як повідомлялося, у вересні 2010 року "ArcelorMittal Кривий Ріг" в якості компенсації за невідшкодований ПДВ отримав від уряду ОВДП на 1,7 млрд. гривень, ставши найбільшим утримувачем ПДВ-бондів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: