Тігіпко думає, що залишиться віце-прем'єром

Субота, 2 жовтня 2010, 17:16

Віце-прем'єр, голова партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко високо оцінює свої шанси залишитися на посаді віце-прем'єра в результаті прийняття нового закону про Кабінет міністрів, однак не знає, кому з колег доведеться розлучитися з цією посадою.

Про це він заявив у суботу в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Хто залишається (з віце-прем'єрів) - я не знаю. Скажу відверто. Це питання зараз буде вирішуватися президентом. Вирішить президент - побачимо", - сказав він.

Відповідаючи на питання агентства про те, як він оцінює свої шанси залишитися на посаді віце-прем'єра, Тігіпко відповів: "високо".

Реклама:

Згідно з даними агентства, розроблений законопроект про Кабінет міністрів, підготовка якого практично завершена, передбачає закріплення норми Конституції про наявність в уряді 4 посад віце-прем'єрів, у тому числі одного першого віце-прем'єра.

Нині віце-прем'єрів в уряді шестеро: віце-прем'єр з питань "Євро-2012" Борис Колесніков, віце-прем'єр із силових питань Володимир Сівкович, віце-прем'єр з питань агропромислового комплексу Віктор Слаута, віце-прем'єр з питань економіки Тігіпко, віце-прем'єр з питань регіональної політики Віктор Тихонов, а посадк першого віце-прем'єра обіймає Андрій Клюєв.

Як повідомлялося, міністр юстиції Олександр Лавринович у п'ятницю ввечері в ефірі телеканалу "Інтер" висловив переконання, що президент Віктор Янукович приведе склад уряду відповідно до Конституції, де зазначено, що до складу уряду входить один перший віце-прем'єр і три віце- прем'єри.

"Президент завжди декларував і говорив, що він поважає Конституцію і закони, і він обов'язково приведе складу Кабміну у відповідність з Конституцією", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!