Азаров наказав зібрати гарний урожай

Вівторок, 19 жовтня 2010, 15:30

Прем'єр-міністр Микола Азаров підкреслює, що осінньо-польові роботи в Україні мають бути завершені так, щоб забезпечити високий урожай 2011 року.

Про це він заявив сьогодні на нараді в Миколаївській обладміністрації з питання економічного розвитку регіону, повідомляє УНІАН.

"Завдання обласних і районних адміністрацій - забезпечити завершення осінньо-польових робіт таким чином, щоб ми з вами мали хороший урожай на майбутній рік і оптимальну структуру цього урожаю", - сказав Азаров.

При цьому він підкреслив, що 2011 року абсолютно неприпустимо скорочувати посівні площі під гречку.

Реклама:

"Останнім часом сталися перекоси, коли ми стали виробляти менше того, що можемо виробляти. Наприклад, та ж гречка. Скоротилися об'єми посівних площ під гречку. Звичайно, ми наступного року не допустимо цього", - сказав Азаров.

Він підкреслив, що гречки наступного року необхідно виробити із запасом. "Ми її виробимо стільки, скільки нам необхідно. І навіть більше, щоб був запас", - сказав голова уряду.

Надлишок, зазначив прем'єр-міністр, купуватимуть у держрезерв.

За даними Української аграрної конфедерації, Україна в новий 2010/2011 маркетинговий рік увійшла майже без кінцевих залишків гречки, оскільки вирощування цієї культури упродовж останніх років було низькорентабельним.

Крім того, об'єм вирощування знижувався. Відповідним чином складалася і цінова ситуація: ціна на гречану крупу в роздрібній мережі досягала 16-18 гривень за кг.

За прогнозами УАК, за такої сприятливої кон'юнктури виробники гречки, навіть без державної підтримки, будуть зацікавлені збільшувати посівні площі під урожай 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!