В українських харчах виявлено ГМО

Четвер, 14 жовтня 2010, 12:20

За рік роботи першого в Харківській області відділення молекулярно-генетичних випробувань харчової продукції та продовольчої сировини в ряді продукції були виявлені генетично модифіковані організми (ГМО).

Проводячи випробування як готової харчової продукції, так і продовольчої сировини, протягом року фахівці відділення виявили генетично модифіковану ДНК в 3,5% від загальної кількості перевірених зразків, повідомляє "ЛІГАБізнеінформ".

При цьому 0,6% зразків містило понад 0,9% генетично модифікованої ДНК - саме ця продукція, пояснюють фахівці, згідно з чинним законодавством, підлягає обов'язковому маркуванню на наявність ГМО.

Зокрема, понад 0,9% ГМО містили ковбаси, харчові добавки, соя і кукурудза.

Реклама:

Вміст ГМО менше 0,9% виявлено в м'ясних виробах (в основному ковбасах), м'ясних напівфабрикатах, харчосмакових добавках, сухих сніданках, крупах, борошні, пшениці.

Нагадаємо, згідно з постановою Кабміну № 468 від 13 травня 2009 року про етикетування продукції, яка містить або вироблена з використанням генетично модифікованих організмів, вся харчова продукція підлягає в Україні обов'язковому маркуванню про наявність або відсутність ГМО.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!