Азаров пояснив, навіщо квотувати експорт зерна

Середа, 13 жовтня 2010, 17:51

Введення квоти на зерно було вимушеним кроком, на який пішов уряд, тому що при існуючих цінах на зерно "вітчизняні зернотрейдери вивезли б все до останньої зернини".

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров на нараді з питань вирішення соціально-економічних питань у Чернігівській області, пише газета "Дело".

За його словами, ця проблема свідчить про те, що в країні не розвинене тваринництво - комплекс, який повинен бути основним споживачем зерна.

Азаров зазначив, що на сьогодні місцеве керівництво має використовувати всі можливості і ресурси для того, щоб в області з'явилися хороші ферми і тваринницькі комплекси.

Реклама:

Глава уряду запевнив, що Кабінет міністрів буде сприяти таким діям, вводячи певні стимули, такі як погашення відсотків за кредитами, компенсація вартості цих комплексів.

"Але починайте займатися. Сама природа, ваші умови вимагають, щоб ви займалися тваринництвом. Таке завдання я перед вами ставлю. Давайте разом його вирішувати, знаходити інвесторів, ентузіастів", - зазначив Азаров.

Прем'єр-міністр також зазначив, що дефіцит м'яса в країні становить 200-300 тис. тонн.

"Тому з цієї позиції у нас величезний шматок роботи", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!