Якщо “Луганськтепловоз” купили, то мають заплатити®

Четвер, 9 вересня 2010, 13:15
Позиція Фонду держмайна обґрунтована - російська компанія "Брянський машинобудівний завод" має заплатити за пакет акцій української компанії "Луганськтепловоз".

Таку думку висловив економічний експерт, колишній заступник глави Національного банку України Ярослав Солтис у коментарі ГолосUA.

"З юридичної точки зору, покупець повинен заплатити гроші, якщо він купив. Якщо він у певний строк не заплатив, то він, по суті, хотів привласнити", - сказав він.

За словами експерта, якщо оплата не відбудеться, угоду з покупцем "Луганськтепловоза" треба розірвати і не допускати його до наступного конкурсу.

Разом із тим Солтис зауважив, що держава має ретельніше розглядати кандидатуру наступного покупця.

Реклама:

"Треба більш уважно придивлятися до того, хто купує. Вони повинні показати гроші і банк має виступити гарантом угоди. Якщо банк дає гарантію, покупець може придбати підприємство, тим більше з іншої держави", - підкреслив фахівець.

Нагадаємо, за угодою купівлі-продажу "Луганськтепловозу" від 29 червня 2010 року підприємство продане російській компанії "Брянський машинобудівний завод" за 410 млн. гривень.

Гроші за приватизацію підприємства мали надійти до 31 серпня 2010 року, але й досі Україна їх не отримала.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!