"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Київ уже сподівається на участь в управлінні відчужених підприємств

Понеділок, 6 вересня 2010, 16:12

Київ має брати участь в управлінні пакетів акцій "Київводоканал", "Київгаз" і "Київхімволокно", які належали територіальній громаді міста.

Про це заявив перший заступник голови Київської міськдержадміністрації (КМДА), повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми вважаємо, що повинні управляти своїми активами і там, де можна - їх повернемо, де неможливо повернути - повинні, як мінімум, брати участь в управлінні, розуміти, як ведеться господарська діяльність, як діляться прибутки", - сказав він.

При цьому Попов додав, що місто постарається відновити оперативний контроль на цих підприємствах.

"Ми постараємося відновити оперативний контроль. Ця система не велася нормально. Є моменти, де нам не вистачає 2-3%, щоб встановити блокуючий контроль для прийняття тих чи інших рішень", - сказав він.

Відповідаючи на питання, чи мала місце продаж комунальних пакетів акцій в інших підприємствах столиці, перший заступник голови КМДА сказав: "Думаю, так".

При цьому він не став озвучувати інші подробиці, щоб "не нашкодити справі".

Як і в ситуації з продажем комунального пакету акцій "Київміськбуду", Попов сказав, що "за всіма цими підприємствами ми маємо намір провести політику можливого повернення або хоча б часткового контролю акцій".  

За його даними, акції "Київводоканалу", "Київгазу" і "Київхімволокна" не були закладені за зобов'язаннями Києва.

Як випливає з позовів Генпрокуратури до Господарського суду Києва і Печерський районний суд Києва, поданих в кінці серпня - початку вересня і оприлюднених в Єдиному державному реєстрі судових рішень, Київ продав приналежні територіальній громаді пакети акцій ВАТ "Київводоканал" (25,464%), "Київгаз" (28,46%) і "Київхімволокно" (51%) компанії ТОВ "ФК "Новий регіон".

За оцінками Генпрокуратури, в цьому випадку бюджету міста завдано збиток в 16,365 млн. грн.

Згідно з позовом до Господарського суду Києва від 30 серпня, ще раніше, 19 травня 2009, за такою ж схемою було продано муніципальний пакет акцій "Київхімволокна".

Реклама:
Минулого тижня стало відомо, що в липні 2009 року Київ продав все тієї ж ФК "Новий регіон" 80% акцій ВАТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" через Українську універсальну товарну біржу (УУТБ).

З оприлюднених позовів випливає, що останнім за часом став продаж "Київгазу" і "Київводоканалу", який відбувся 19 березня 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!