Україна майже готова віддати Іраку перший Ан-32

Понеділок, 6 вересня 2010, 13:41

Україна готує на вересень поставку до Іраку першого легкого транспортного Ан-32, побудованого на потужностях серійного заводу "Антонов".

Поставку планується здійснити в рамках укладеного у 2009 році масштабного контракту на постачання іракській стороні українських озброєнь на суму більш ніж 550 млн. доларів.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в ДАК "Антонов", збірка першої машини для Іраку на сьогоднішній день вже завершена, і після закінчення програми випробувань до кінця місяця буде передана іракському замовнику.

За його даними, до кінця 2010 року для Іраку планується побудувати ще 2 машини, передача ще 3-х намічена на 2011-2012 роки.

Реклама:

Легкий транспортний Ан-32 має максимальну комерційну навантаження 7,5 тонн, дальність польоту - 800 км, його крейсерська швидкість складає 470-530 км за годину.

Літак здатний перевозити 42 військовослужбовці.

За оцінками експертів, на сьогоднішній день продано понад 350 літаків Ан-32 у 20 країн світу.

У 2009 році дочірнє підприємство держкомпанії "Укрспецекспорт" - держпідприємство "Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма "Прогрес" уклала контракт з Іраком на суму понад 550 млн. доларів.

Контракт передбачає постачання протягом 3-3,5 років більше 400 одиниць бронетехніки, зокрема БТР-4, 6 літаків Ан-32, а також проведення послуг з ремонту авіаційної техніки.

За даними Харківського конструкторського бюро машинобудування (ХКБМ) ім. Морозова, поставка в Ірак першої партії української бронетехніки запланована на жовтень.

У реалізації контракту бере участь більше 80 українських підприємств, в числі основних виконавців контракту - ХКБМ ім. Морозова і держпідприємство "Завод ім. Малишева" (Харків), ДАК "Антонов".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!