Проїзд у метро уже коштує 2 гривні

Понеділок, 6 вересня 2010, 09:38

У понеділок зранку вартість проїзного квитка на метро становить 2 гривні.

Про це повідомляє кореспондент "Українська правда. ЖИТТЯ"

На касах метро висять оголошення про підвищення вартості проїзду з 6 вересня згідно з розпорядженням КМДА від 5 серпня.

Також в оголошенні зазначається, що чинними залишаються придбані раніше проїзні квитки (вартість проїзду незмінна), а також жетони блакитного кольору.

Реклама:

На розмінних апаратах також висять оголошення про зміну вартості проїзду. Вони так само приймають 2 гривні і 10 гривень, але не видають здачі.

В обігу метрополітену не відбулося зміни жетонів - так само діють сині.

Як пише "Хрещатик", рішення про введення тарифу в дію було ухвалено після завершення детального вивчення ситуації, зокрема прибутковості і проблемних фінансових питань КП "Київський метрополітен".

"Розпорядження про зміну тарифу на проїзд у Київському метрополітені підписане на виконання рішення Окружного адміністративного суду", - поінформував заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

"Своєю постановою суд задовольнив позов КП "Київський метрополітен" щодо необхідності відновлення тарифів", - додав він.

Таким чином з 6 вересня КП "Київський метрополітен" виконує розпорядження Київської міської державної адміністрації від 5 серпня цього року (№ 569) "Про унесення змін до Тарифів на перевезення пасажирів у міському пасажирському транспорті - метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері, який працює у звичайному режимі руху", згідно з яким встановлюється тариф на 1 поїздку в метрополітені 2 гривні.

За словами прес-секретаря Київського метрополітену Надії Шумак, сині жетони буде замінено на зелені, крупніші за розміром.

Новий тариф 2 гривні встановлено як при купівлі одного жетона, так і при запису однієї поїздки на безконтактну картку.

Водночас вартість проїзних квитків на місяць на проїзд у метрополітені, що становить 95 гривень, і вартість пільгових проїзних на місяць для студентів, яка наразі 48 гривень, не змінюється.

Так само лишається незмінною вартість проїзних на метро-тролейбус, метро-автобус і метро-трамвай.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: