Донецька облрада не може регулювати ціни на хліб

Неділя, 5 вересня 2010, 12:25

Обласна рада не може регулювати ціну на хліб, заявляє голова Донецької облради Андрій Шишаький.

Про це він повідомив учора на прес-конференції після закінчення чергової сесії облради, передає "УНІАН".

"У функціях обласної ради немає функцій регулювання цін. Обласна рада, я вам прямо кажу, цим займатися не може. А займатися пустими закликами - це не в моїх правилах", - сказав Шишацький, коментуючи нещодавнє зростання цін у регіоні на хліб.

При цьому він додав, що в цьому питанні потрібна копітка й послідовна праця.

Реклама:

"Тут потрібна, я вважаю, серйозна робота послідовна, потрібна співпраця з виробниками хліба", - відзначив голова облради.

Він пояснив, що губернатор Анатолій Близнюк і облдержадміністрація проводить певну роботу з виробниками хліба, "аби соціальні сорти хліба не дорожчали".

"Губернатор наполягає на цьому, і я його підтримую, якщо потрібно - депутатський корпус якусь прийме заяву", - сказав Шишацький.

Але відзначив: "Хоча заява, я боюся, буде як мертвому припарка. Треба реально дивитися, шукати важелі для того, аби якимсь чином, якщо ми хочемо виконати завдання - не дати подорожчати соціальним сортам хліба, треба з`ясувати, скільки хлібопекарі при цьому підвищенні зароблять і подивитися, яким чином ми зможемо компенсувати їм витрати".

Шишацький переконаний, що, "якщо це можна зробити в якомусь законному порядку шляхом надання якихось пільг з оренди на рівні області", треба це розглядати і робити.

Водночас, голова облради піддав критиці само поняття "Соціальні сорти хліба", відзначивши, що "не бачив такого документу", де б чітко визначалося, які сорти хліба є соціальними, а які ні.

"Моя думка - все це від лукавого. Соціальні, не соціальні сорти. хліб він і є хліб. Хтось їсть чорний, хтось сірий, хтось з кунжутом. Все це гра слів, якщо бути відвертим", - сказав Шишацький.

Він додав, що "так ми дійдемо до того, що міська булочка, яка в моїй молодості коштувала 9 копійок, - для обраних".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: