Бродський звинуватив чиновників у поборах із підприємців

Вівторок, 28 вересня 2010, 18:19

Голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський звинуватив низку органів державної влади в організації поборів з підприємців, зокрема, шляхом здійснення прямих платежів у різні благодійні фонди.

Про це він заявив під час розширеного засідання Комітету з економічних реформ, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Тепер благодійний фонд. Приклад, приходиш в АПК (Мінагрополітики. - ЕП) хочеш отримати якийсь дозвіл, а там дочірнє підприємство "Фумігація" - поки не укладеш договір, жодного дозволу не буде, і так, прошу вибачення, практично скрізь", - наголосив Бродський.

Також голова комітету повідомив про існування таких "благодійних фондів" і при обласних адміністраціях.

Реклама:

"Там теж скрізь благодійні фонди, куди не прийди", - наголосив він.

Так, Бродський послався на голову Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба, який на спільному засіданні з головою обласної податкової інспекції сказав підприємцям, що "більше хабарі не платимо - будемо платити в благодійний фонд".

За словами голови Держкомпідприємництва, Тулуб пояснив це тим, що бізнес не поважає владу, "тому я (Тулуб) мерові сказав, береш трактор під'їжджаєш до будинку підприємця, рвеш йому кабель, рвеш йому труби, у нього все від будинку відключається, у нього все добре - він починає поважати владу".

У той же час Бродський зазначив, що за такі дії на водія трактора накладається адмінштраф у розмірі 17 гривень.

"Потім ми не можемо зрозуміти, чому бізнес ставиться до влади таким чином, як він сьогодні ставиться, і чому бізнес не хоче платити податки. Тому і не хоче", - підкреслив голова Держкомпідприємництва.

Також Бродський звернув увагу на роботу митниці та Держспоживстандарту.

"Без наведення порядку на митниці ніякої дерегуляції не буде. Митниця, як і Держспоживстандарт, це просто квиткові касири - вони забезпечують квитками бізнес щодня.

"Причому везеш ти в світлу, в сіру, в чорну, як завгодно - квиток купуй!", - резюмував він, додавши, що "без наведення порядку на митниці нічого не буде".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!