У питанні "Південного потоку" Азаров сподівається на Росію

Вівторок, 28 вересня 2010, 15:27

Прем'єр-міністр Микола Азаров не знає, чи вдасться Україні переконати Російську Федерацію відмовитися від будівництва газопроводу "Південний потік".

Про це він заявив на прес-конференції у вівторок, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Це треба питати у російського керівництва. Ми виставляємо свої аргументи, а переконають вони російське керівництво, залежить від позиції Російської Федерації", - сказав прем'єр.

Як повідомлялося, раніше Азаров наголошував, що будівництво "Північного потоку" зупинити неможливо, тому що воно вже почалося, однак, за його словами, залишається шанс переконати Росію відмовитися від будівництва "Південного потоку".

Реклама:

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко вважає, що приєднання України до Енергетичного співтовариства може вплинути на ситуацію з "Південним потоком".

Передбачається, що морська ділянка газопроводу "Південний потік" пройде дном Чорного моря від компресорної станції "Руська" на російському узбережжі до узбережжя Болгарії.

Його загальна довжина складе близько 900 кілометрів, максимальна глибина - більше двох кілометрів.

Продуктивність морської ділянки "Південного потоку" складе до 63 млрд. кубометрів на рік.

Для реалізації сухопутної частини проекту за кордоном з Болгарією, Сербією, Угорщиною, Грецією, Словенією, Хорватією та Австрією були підписані міжурядові угоди.

ВАТ "Газпром" планує приступити до практичної реалізації проекту "Південний потік" у 2013 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: