Мінтранс вірить, що залізниця до "Борисполя" побудується швидше

Вівторок, 28 вересня 2010, 09:20

Міністр транспорту та зв'язку України Костянтин Єфименко заявив, що залізничне сполучення між Києвом й аеропортом "Бориспіль" може бути відкрито вже через два роки.

Про це урядовець повідомив під час урочистого відкриття залізничного сполучення на Дарницькому мосту в столиці, передає УНІАН.

"Сьогодні вже ніщо не заважає за два роки запустити рух такого електропоїзда. Ми плануємо в грудні 2010 року закінчити проектно-вишукувальні роботи, порахувати кошторис", - заявив міністр.

Єфименко зазначив, що мова не йде про прокладання абсолютно нового залізничного маршруту, а будуть об'єднані й продовжені ділянки полотна, що вже існують.

Реклама:

Попередній план вказує, що маршрут буде зв'язувати станції Жуляни - Київ-Пас. - Ст. Лівий берег - ст. Дарниця та кінцеву зупинку - аеропорт "Бориспіль".

Раніше повідомляли, що китайські банки висловили готовність видати кредит у розмірі 1 млрд. доларів для реалізації цього проекту.

Згідно з підписаною 2 вересня в Китаї у присутності глав України й КНР угодою, китайська сторона побудує залізничну трасу Аероекспрес довжиною 30 км.

Генеральним підрядником проекту виступить компанія China National Machinery Industry Complete Engineering Corporation (CMCEC).

Будівництво планують розпочати в 2011 році й завершити за три роки.

Крім будівництва, китайська сторона відповідатиме за навчання персоналу та забезпечення якості роботи нової магістралі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: