Аграріїв змусять продавати частину врожаю державі?

Понеділок, 27 вересня 2010, 11:49

Міністерство економіки пропонує зобов'язати агрогосподарства, які отримали державну підтримку, пропонувати Аграрному фонду для закупівлі 20% виробленої продукції, що є об'єктом державного цінового регулювання.

Така пропозиція міститься у відповідному проекті закону, текст якого розміщений офіційному сайті Мінекономіки, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Як наголошується в пояснювальній записці документа, його метою є створення умов для своєчасного і повного формування державних продовольчих ресурсів.

Автори законопроекту відзначають, що Аграрний фонд зараз фактично позбавлений можливості формувати інтервенційний фонд у достатніх обсягах.

Реклама:

Так, за даними Мінекономіки, якщо в липні-вересні 2010 року Україна експортувала 2,98 млн. тонн зерна, то за цей період Аграрний фонд закупив близько 400 тис. тонн продовольчого зерна.

Аграрний фонд є уповноваженою державною установою з реалізації цінової політики в агропромисловому секторі і належить до сфери управління Міністерства аграрної політики.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: