Профспілки просять Азарова припинити протиправні перевірки оздоровниць ®

Середа, 22 вересня 2010, 11:34

Прем'єр-міністру України Азарову М.Я.

Щодо врегулювання ситуації з санаторно-курортними закладами профспілок в АР Крим

Шановний Миколо Яновичу! 

На зустрічі господарських керівників з Президентом України Януковичем В.Ф. 3 серпня 2010 в Автономній республіці Крим, Голова Ради міністрів АР Крим розкритиковував роботу лікувально-оздоровчих закладів профспілок України (ЗАТ "Укрпрофоздоровниця") і запропоновав "передати" їх для більш ефективного управління у підпорядкування АРК, тобто націоналізувати профспілкові оздоровниці на користь влади АР Крим.

Реклама:

Для підготовки сприйняття цієї ідеї в серпні-вересні поточного року у всіх санаторно-курортних закладах, що розташовані в Криму, із загальною кількістю понад чотири тисячі ліжко-місць, одночасно розпочались позапланові перевірки практично всіма державними органами та силовими структурами (УБЕЗ, СБУ, прокуратура, ДПІ, податкова міліція, екологічна інспекція, МНС, управління земельними ресурсами, СЕС, водна інспекція, ветеринарна інспекція, рибна інспекція і т.д.).

Ці дії дають підстави для припущення, що керівники зазначених структур отримали прямі цільові вказівки з боку державних контролюючих органів "знайти будь-що негативне".

Мають місце випадки коли "десант" одночасної перевірки одного санаторія складається одразу із чотирьох контролюючих або перевіряючих органів.

Насторожує й той факт, що перевірки відбуваються лише на підприємствах ЗАТ "Укрпрофоздоровниця", одним із засновників якого є Федерація професійних спілок України.

Перевірки починаються з питань: використання землі, продажу власності, надання послуг за кошти державних фондів, а також за напрямками діяльності контролюючих організацій.

Зазначена "робота" відбувається в дуже напружений для санаторно-курортних закладів ЗАТ "Укрпрофоздоровниця" період "високого сезону".

Оздоровниці завантажені на сто і більше відсотків.

В санаторно-курортній системі профспілок тільки в Криму працює близько 2 тисяч осіб, і персонал, який відповідає за життя і здоров'я відпочиваючих, відволікається від своїх прямих обов'язків та займається підготовкою великої кількості різного роду документів для перевіряючих органів, залучається до процесів дізнання за матеріалами справ сторонніх організацій.

Необхідно зауважити, що санаторії ЗАТ "Укрпрофоздоровниця" Ялтинського регіону є основними платниками податків, що формують як бюджет міста Ялти, так і бюджет АР Крим.

Тільки за результатами роботи поточного року планується перерахувати до бюджетів різних рівнів понад 50 млн. грн.

А головне, щорічно понад 100 тисяч громадян України лише в санаторіях Криму отримують ефективне лікування, проходять реабілітацію та реалізовують своє право на відпочинок.

Факти свідчать, що перевірки мають упереджений характер з елементами грубого психологічного тиску, з метою будь-якою ціною дискредитувати керівників профспілкових оздоровниць та існуючу систему управління профспілковими оздоровницями.

Реалізація задуму щодо перерозподілу власності силовими методами, запропонованого Головою Ради міністрів АР Крим призведе до ще більшої соціальної напруги, акцій протесту в трудових колективах та конфліктів у складному і без цього регіоні.

З огляду на вищенаведене, просимо Вас, шановний Миколо Яновичу, особисто втрутитися в ситуацію, яка склалася в Криму і припинити спроби незаконного втручання з боку органів державної влади і місцевого самоврядування у господарську діяльність санаторно-курортних закладів профспілок та зупинити спроби силового протиправного перерозподілу власності.

За дорученням керівників дочірніх підприємств-санаторіїв:

"Лівадія",

"Ай-Петрі",

"Курпати",

"Місхор",

"Ясна Поляна",

"Орлине гніздо",

"Парус",

"Україна"

(Текст звернення прийнятий на Раді керівників ДП "Ялтакурорт" 27.08.2010 р, Протокол № 8). 

       М.І.Семенчук, Генеральний директор ДП "Ялтакурорт" ЗАТ "Укрпрофоздоровниця" 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!