МВФ і Світовий Банк розкажуть уряду, що зробити з Надра Банком

П'ятниця, 17 вересня 2010, 23:54

Наступного тижня відбудеться засідання Експертно-аналітичної радиа з питань участі держави в капіталізації банків, в яку входять спеціалісти МВФ і Світового Банку, стосовно Надра Банку, після чого уряду будуть дані рекомендації подальших дій.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров в ефірі телеканалу "Інтер".

"На наступній неділі назначено експертно-аналітична рада, яка розгляне ситуацію в цьому банку і, яка буде рекомендувати уряду, яке рішення варто прийняти", - сказав Азаров.

За його словами, в склад ради, в тому числі, входять і спеціалісти МВФ і Світового Банку.

Реклама:

"Ми уважно прислухаємося до рекомендацій. Там є одна позиція проведення міжнародного аудиту. Необхідно знати, чи є там на чотири мільярди майна і яка його ринкова вартість", - додав прем'єр.

Завершуючи коментувати дану тему, Азаров додав, "я не настільки глибоко знаю цю тематику, проте на засіданні експертно-аналітичної ради глибоко поцікавлюся".

Як повідомлялося, Надра Банк заснований в 1993 році. З лютого 2009 року в банку працює тимчасова адміністрація Нацбанку, її повноваження продовжені до лютого 2011 року.

Фінустанова претендує на рекапіталізацію за рахунок бюджетних коштів.

Крім держави, співінвестором Надра Банку може стати співвласник газового трейдера RosUkrEnergo, власник Group DF Дмитро Фірташ.

Очікується, що кожен із співінвесторів виділить по 5 млрд. гривень.

Експертно-аналітична рада з питань участі держави в капіталізації банків повернеться до розгляду питання рекапіталізації Надра Банку у вересні 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!