Суд заарештував акції "Київміськбуду"

Четвер, 16 вересня 2010, 17:57

Господарський суд Києва на засіданні у четвер частково задовольнив клопотання Генеральної прокуратури, наклавши арешт на 80% пакет акцій холдингової компанії "Київміськбуд".

Також суд заборонив реєстраторам ТОВ "Термінал-Реєстр" і ТОВ "Адрем" вносити будь-які зміни до реєстру власників іменних цінних паперів холдингу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Суд також у повному обсязі задовольнив клопотання "Київміськбуду", зажадавши від головного управління комунальної власності Київської міськдержадміністрації, центру незалежної оцінки "Ако Експерт", Української універсальної товарної біржі, фінансової компанії "Новий регіон" і реєстратора "Адрем" всі документи, пов'язані з підготовкою до продажу, оцінкою, продажем, затвердженням підсумків продажу спірного пакету, а також витяг з реєстру акціонерів.

Також суд відхилив до моменту отримання та розгляду вказаних документів клопотання компанії "Термінал-Реєстр" про виключення цієї компанії з числа відповідачів у справі у зв'язку з тим, що вона більше не веде реєстр акціонерів холдингу.

Реклама:

Наступне засідання у справі відбудеться 12 жовтня.

Разом із тим, представник головного управління комунальної власності КМДА Антон Пукас заявив, що документи, які стосуються приватизації холдингу, були викрадені навесні 2010 року з машини депутата Київради разом із рештою документів щодо приватизації за 2007-2010 роки.

За його словами, всі документи були в єдиному екземплярі.

За словами представника "Київміськбуду" Олександри Малек, яка також представляє ТОВ "Адрем", рішення суду не зриває проведення зборів акціонерів, призначених на 7 жовтня, оскільки заборона перереєстрації стосується тільки 80% акцій, що не обмежує корпоративні права акціонерів.

Вона також зазначила, що три компанії, вказані в прес-релізі "Київміськбуду" від 2 вересня новими власниками спірного пакету, можуть бути визнані судом добросовісними набувачами акцій лише за умови їх участі в судовому процесі як третя сторона зі згоди позивача, тобто - Генпрокуратури.

Як повідомлялося, Генпрокуратура просить визнати договір купівлі-продажу муніципального пакету акцій холдингу недійсним і зобов'язати "Новий регіон", а також реєстраторів "Київміськбуду" - ТОВ "Компанія "Термінал-Реєстр" і ТОВ "Адрем" - повернути акції Києву.

Позов був поданий 20 серпня, Госпсуд Києва прийняв його до розгляду, порушив провадження у справі і призначив його розгляд на 16 вересня, а також залучив у якості третьої особи ХК "Київміськбуд".

Головне управління комунальної власності Київської міськдержадміністрації 29 липня 2009 року уклало договір з ТОВ "Фінансова компанія "Новий регіон" про продаж 80% акцій АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд".

Глава Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку України Дмитро Тевелєв 2 вересня 2010 року повідомив, що муніципальний пакет акцій "Київміськбуду" був проданий на аукціоні на Українській універсальній товарній біржі ФК "Новий регіон" за 114 млн. 75 тис. 598,56 грн.

"Київміськбуд" повідомив тоді ж, що Atima Ltd., Investion Ltd. і Akvista Ltd., нові власники 80% пакету акцій холдингу, повідомили про намір в якості портфельних інвесторів бути присутніми в наглядовій раді холдингу і брати участь у розробці його стратегічного розвитку.

Нові власники ініціюють проведення в Лондоні зустрічі з керівництвом холдингу на чолі з його президентом Василем Можаром для обговорення питань співпраці.

Зокрема, нові акціонери найближчим часом мають намір спільно з керівництвом "Київміськбуду" розвивати амбітну інвестпрограму, яка дозволить холдингу зберегти лідируючі позиції на будівельному ринку України.

Правління "Київміськбуду" скликало на 7 жовтня 2010 року чергові загальні збори акціонерів.

До порядку денного зборів включене питання розгляду та затвердження річного звіту і балансу компанії за 2009 рік, розподіл прибутку за 2009 рік, затвердження тимчасового реєстроутримувача постійним реєстроутримувачем з ведення системи реєстру власників цінних паперів, надання згоди та затвердження правочинів, договорів та угод, укладених "Київміськбудом".

Водночас, Київська міськрада ініціює проведення 5 жовтня альтернативних зборів акціонерів "Київміськбуду", на яких планується відкликати і призначити нових членів наглядової ради, голову і членів правління, а також членів ревізійної комісії холдингу.

ХК "Київміськбуд" створена на базі майна державної комунальної будівельної корпорації "Київміськбуд" в 1994 році шляхом об'єднання в його статутному капіталі контрольних пакетів акцій 28 підприємств і інших активів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: