"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США подасть позов проти ВР на більш ніж 17 мільярдів

Середа, 15 вересня 2010, 09:15

Влада США підготувала позов проти компанії British Petroleum, відповідно до федерального закону про охорону вод від забруднень.

Про це 14 вересня повідомили місцеві ЗМІ, передає Лента.ru.

Сума штрафу може сягнути 4300 доларів за кожний барель нафти, що потрапив у води Мексиканської затоки. Таким чином, загальний розмір компенсації становитиме близько 17,6 млрд. доларів.

Насьогодні, остаточне рішення про подання позову ще не прийнято. Проте, представники Міністерства юстиції США повідомляють, що уряд налаштований домогтися від BP виплатити компенсацію за збитки, які було заподіяно екології від одного з найбільших виливів нафти.

Реклама:

За словами юристів, американська влада зможе стягнути з компанії максимальну суму штрафу в тому разі, якщо на суді буде доведено, що до виникнення аварійної ситуації на нафтовій платформі біля берегів США призвела недбалість BP.

Якщо ж цього зробити не вдасться, то сума компенсації зменшиться майже втричі.

British Petroleum уже витратила на ліквідацію наслідків аварії, що відбувся у квітні 2010 року в Мексиканській затоці, близько 8 млрд. доларів. Очікується, що загальні збитки компанії, у зв'язку з виливом, перевищать 30 млрд. доларів.

Аварія на буровій платформі Deepwater Horizon поблизу берегів штату Луізіана сталася 20 квітня. Через два дні платформа затонула. З ушкодженої свердловини почала витікати нафта.

Повністю перекрити вилив удалося лише через три місяці після численних невдалих спроб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!