Україна запропонувала "Газпрому" два варіанти реалізації газу RUE

Вівторок, 14 вересня 2010, 11:36

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко запропонував керівництву "Газпрому" як мінімум два варіанти реалізації 12,1 млрд. куб. м газу, за який сперечаються з RosUkrEnergo.

Про це повідомляють джерела "Дзеркала тижня".

У першому варіанті НАК "Нафтогаз Україна" дозволяє RosUkrEnergo продати частину газу на території країни за цінами 2009 року. Решту "блакитного палива",  RUE можуть дозволити експортувати до Європи, певна річ, за згодою і за квотою "Газпрому", а також "Газпром експорту".

Відповідно до другого варіанту, розповіли співрозмовники газети, у четвертому кварталі 2010 року і в першому 2011 року, газ, який нібито на той час вже буде належати RosUkrEnergo, буде реалізований, швидше за все, в Україні. За якою ціною - поки не відомо.

Реклама:

При цьому джерела відзначають, що, судячи з тривалих переговорів із "Газпромом", мабуть, існує і третій варіант реалізації суперечного газу.

Міжнародний арбітражний трибунал Стокгольма 8 червня зобов'язав НАК "Нафтогаз" повернути RosUkrEnergo 12,1 млрд куб. м газу. Окрім того, суд зобов'язав НАК заплатити RUE 197 млн. доларів за порушення контракту.

Дане рішення Стокгольмського арбітражу було затверджено 13 серпня Шевченківським судом Києва. Рішення останнього, як повідомив міністр палива та енергетики України, "Нафтогаз" зараз оскаржує у вищих судових інстанціях.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: