"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Жеваго проігнорував продаж Kremikovtzi

Понеділок, 13 вересня 2010, 14:19

Аукціон з продажу активів болгарського металургійного комбінату Kremikovtzi не відбувся через відсутність заявок з боку потенційних інвесторів.

Як пише видання "Дело", стартова ціна болгарського уряду, яка склала близько 290 млн. євро відлякала потенційних інвесторів.

Нагадаємо, одними з претендентів на підприємство є структури українського бізнесмена Костянтина Жеваго. Про своє бажання брати участь у тендері заявила Vorskla Steel Bulgaria, підконтрольна бізнесменові.

Проте ціна, запропонована за актив українського інвестора мабуть не влаштувала.

Реклама:

За словами Віктора Дем'янюка, виконавчого директора Vorskla Steel Bulgaria, Kremikovtzi - "руїна", яку намагаються продати за ціною "Мерседеса".

Тепер же, згідно з умовами конкурсу, для наступного аукціону, який відбудеться 15 листопада, уряд Болгарії змушений буде знизити свою ціну на 20%.

Як повідомлялося, на початку 2010 року міський суд Софії заборонив кредиторам підприємства, серед яких і структури, підконтрольні Жеваго, розглядати план його порятунку.

Після цього болгарський уряд прийняв рішення, визнати Kremikovtzi банкрутом.

Kremikovtzi - металургійний комбінат з проектною потужністю 2,2 млн. т гарячекатаного прокату на рік.

Є найбільшим металообробним підприємством Болгарії. Виробляє листовий, сортовий прокат, феросплави, коксохімічну продукцію.

Основним акціонером болгарського комбінату є Прамод Міттал. Йому належить близько 71% акцій підприємства. 25% - у власності держави, решту - приватних інвесторів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!