Очільника Держфінпослуг чекає звільнення?

П'ятниця, 10 вересня 2010, 10:33

Кабінет міністрів може звільнити голову Держфінпослуг Василя Волгу вже 15 вересня.

Про це виданню "Делу" повідомило одразу три незалежні джерела.

"Його можуть звільнити "в пакеті" з цілим рядом інших керівників", - говорить один з учасників ринку.

Джерело в уряді додало, що Василь Волга може бути навіть не звільнений, а переведений, причому з підвищенням - на посаду міністра економіки, яку сьогодні займає Василь Цушко.

Реклама:

Непрямою ознакою можливої ротації в керівництві комісії, на думку одного з речників, може бути недавня зміна кадрів у Держфінпослуг: частина команди Василя Волги, яку пов'язують з ім'ям екс-віце президента Тендерної палати України, а нині - впливового нардепа-бютівця Антона Яценка, покинула відомство.

Мовляв, не стали чекати, поки змінять керівника. Сам Василь Волга спростував інформацію про свою майбутню відставку.

"Це нісенітниця собача! Спільно з урядом, ми почали великі і серйозні процеси на ринку небанківських фінансових послуг. Я "розписаний" у цих проектах відповідальною особою на найближчі два роки. Так що можу запевнити всіх: нікуди я не йду", - заявив голова Держфінпослуг.

За його словами, подібні чутки могли виникнути у зв'язку з майбутніми виборами до місцевих рад.

"Можливо, деякі вважають, що я піду на вибори разом з партією "Союз лівих сил". Але я - чиновник, і в цій партії сьогодні числюся всього лише почесним президентом. Партія піде на вибори, а я продовжу роботу в Комісії", - запевнив Василь Волга.

Разом з тим, всі опитані учасники ринку одностайні: чи залишиться нинішній глава Держфінпослуг у своєму кріслі чи ні після 15 вересня залежить не від діяльності Комісії, а від політичних домовленостей.

Нагадаємо, саме політичний чинник став вирішальним при призначенні Волги на пост голови Комісії.

Після виборів, відповідно до коаліційної угоди, ця посада відійшла до фракції КПУ. А вже за рішенням фракції 22 березня на неї був призначений лідер партії "Союз лівих сил" Василь Волга.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: