Євросоюз може отримати газ з Ізраїлю

Середа, 1 вересня 2010, 19:50

Ізраїль розглядає можливість будівництва підводного газопроводу для експорту природного газу до Європи і Греції.

За словами джерел, які цитує служба новин Globes business, ідея була висунута в ході зустрічі прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху з прем'єр-міністром Греції Джорджем Папандеру минулого тижня, передає Ua-energy.

Відносини з Грецією, членом Європейського союзу, стали ближчими протягом останніх декількох місяців.

Туреччина, країна, яка колись вважалася б природним партнером Ізраїлю, і конкурувала з Грецією, не розглядається в рамках проекту.

Реклама:

Анкара під керівництвом промусульманського уряду все більше дистанціюється від єврейської держави після операції "Литий свинець", антитерористичної війни проти ватажків "Хамасу" взимку 2008-2009 років.

Ряд велетенських родовищ природного газу були відкриті вздовж середземноморського узбережжя Ізраїлю за останні кілька років.

Серед них є енергетичне родовище Левіафан, яке, ймовірно, матиме достатньо газу, щоб задовольнити потреби Ізраїлю протягом наступних 60 років, при нинішніх прогнозах попиту.

Родовище належить конгломерату, до якого входять Noble Energy, Avner Oil and Gas LP, Delek Drilling LP, і Ratio Oil Exploration LP.

У червні Noble Energy оголосила, що в ході сейсмічного обстеження було встановлено, що з високою ймовірністю вчені відкриють до 16 трильйонів кубічних футів (453 млрд кубометрів) природного газу в родовищі.

Раніше також було відкрите родовище Тамар біля Хайфи, якого достатньо для забезпечення потреб Ізраїлю принаймні на 30 років. Володіють родовищем Noble Energy і Delek, спільно з Isramco Ltd. і Dor Alon Energy Exploration Ltd.

Дослідження Геологічної служби США цього року виявило близько 122 трильйонів кубічних футів нерозвіданого, але придатного для видобутку природного газу, у басейні провінції Левант в східному Середземномор'ї - області, яка включає прибережний район поблизу Ізраїлю та Лівану, який стверджує, що родовище не знаходиться на його узбережжі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: