"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Влада Криму влаштує прозорий розпродаж землі?

Понеділок, 9 серпня 2010, 14:13

У липні Радмін Криму затвердив тимчасові правила проведення торгів і затвердив список з 38 ділянок загальною площею 707 га, які на початку осені будуть пущені з молотка.

Ділянки розташовані за межами населених пунктів Бахчисарайського, Ленінського, Сакського та Сімферопольського районів, міст Армянськ, Феодосія і Велика Ялта.

Голова Республіканського комітету АРК із земельних ресурсів Олександр Чабанов повідомив виданню "Деловой столице" , що більша частина наділів, які потрапили у схвалений урядом півострова список, призначена для будівництва рекреаційних об'єктів.

На 23 ділянках загальною площею близько 560 га, влада хоче бачити: будинки відпочинку, пансіонати, спортивні комплекси, турбази, кемпінги, яхт-клуби, дитячі табори.

Реклама:

Найбільш жваві торги чиновники прогнозують за 9, 20 і 30 га, які знаходяться недалеко від селища Новоозерне Сакського району, поблизу озера Донузлав.

У цьому ж районі виставлені на продаж п'ять наділів на березі Чорного моря: біля селищ Поповка, Штормове, Новофедорівка, сіл Вітіно і Затишне.

У Сімферопольському районі комерсанти можуть придбати 10 га в районі урочища Кизил-Коба, 4,2 га в прибережній смузі Каркінітської затоки.

На території Насипновської сільради, вздовж автодороги Ялта-Феодосія, пропонуються до продажу 20 га землі.

Експерти кажуть, що привабливими для інвесторів є 22 га недалеко від Сімеїзу і невеликі наділи площею 2,4 га і 75 соток поблизу Гурзуфа, всього в півтора кілометрах від моря.

У Бахчисарайському районі під рекреацію відвели вісім ділянок: чотири біля села Верхоріччя (площею 22, 8,1, 10,3 та 7,1 га), три недалеко від Нижньої Голубинці (3,3, 6,9 і 3,3 га) , один поблизу села Синапне (10 га).

А найбільший наділ площею 320 га розташований біля села Челядінове біля озера Тобечикське (Ленінський р-н).

Для зведення громадських об'єктів будуть запропоновані п'ять наділів у Сімферопольському районі.

Найбільший серед них - 30 га за селом Аркадіївка під іподром. Там же продаються 2 га, на яких можна буде побудувати виставковий центр.

Учасники аукціону зможуть поторгуватися за 1 і 4 га біля сіл Джерельне і Перевальне і за 40 соток біля мазанки під комерційні об'єкти.

До останнього часу аукціони в Криму були рідкістю.

За даними Держкомітету з земельних ресурсів, в Криму за перший квартал 2010 року були продані чотири наділу площею 75 соток на суму 2,3 млн. гривень, але не на відкритих торгах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: