АМКУ не бачить підстав для подорожчання борошна

Вівторок, 31 серпня 2010, 10:07

На сьогодні немає підстав для підвищення цін на борошно в Україні.

Таку думку висловив під час круглого столу на тему: "Захист економічної конкуренції в Україні: пріоритети і перспективи" представник Антимонопольного комітету, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Водночас, в АМКУ вважають, що на сьогодні в Україні існують монопольні утворення у хлібопекарській галузі та на ринку зберігання зерна.

Зокрема, в силу того, що з'явилася інформація про зростання цін на борошно на ринку, Комітет проводить перевірки борошномельних підприємств, які тісно пов'язані з хлібопечення.

Реклама:

"Ми не бачимо підстави для зростання цін на борошно, оскільки на сьогодні зерно нового врожаю, яке приходить на елеватор вже за новими цінами, ще не може бути перероблене в борошно, бо має "вилежатися". Тобто на сьогодні борошно, яка перебуває в переробці для хлібопечення - це борошно минулорічного врожаю", - пояснив представник АМКУ.

Разом з тим, в Комітеті пропонують розробити порядок формування тарифів для елеваторів і обмежити рівень їх рентабельності.

При цьому передбачається також розробити механізм компенсації коштів елеваторам за зберігання зерна для Аграрного фонду і Державного резерву.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: