Астрономи просять спікера ради Криму зупинити будівництво своєї фірми

Четвер, 26 серпня 2010, 11:37

Співробітники Кримської астрофізичної обсерваторії (КРАО) просять спікера Верховної ради Криму Володимира Константінова врахувати інтереси держави і припинити будівництво поблизу телескопів.

Про це повідомив співробітник КРАО, доктор наук Юрій Цап, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесінформ".

Він повідомив, що сьогодні близько 8 ранку будівельники стали замикати паркан, що захищає землі, відведені під забудову на території КРАО.

Астрономи спробували перешкодити цьому.

Реклама:

"Ми просимо спікера АР Крим Константінова взяти до уваги рішення вченої ради КРАО і думку переважної більшості працівників обсерваторії, і перенести інтереси своєї фірми "Консоль" в інше місце", - сказав учений.

Цап відзначив, що документи на будівництво у вказаної фірми "Консоль", що входить до корпорації "Укрросбуд", президентом якої донедавна був нинішній спікер ВР Криму Константінов, у порядку, в тому числі завдяки "зусиллям "керівництва обсерваторії, яке проігнорувало думку більшості співробітників.

Вчений підкреслив, що астрономи відступати не мають наміру і продовжать відстоювати свій унікальний науковий об'єкт, який буде знищено, якщо будівництво продовжиться.

"Оскільки у них всі папери в порядку, вони можуть викликати міліцію ... Без міліції нам не розійтися", - сказав Цап і додав.

Нагадаємо, що раніше астрономи звернулися з листом до Президента Віктора Януковича, в якому попросили ініціювати законопроект, який забороняє будівництво поблизу обсерваторії елітного комплексу - кількох житлових будинків, готелі, спортивно-розважальних споруд, басейну, гаражів.

Адміністрація Президента переадресувала даний лист в Кримську прокуратуру для перевірки дотримання забудовниками діючого законодавства.

Тоді співробітники обсерваторії виступили вже з відкритим листом до Президента.

Реакцією на відкрите звернення астрономів стала активізація будівельних робіт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: