"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українців змусять працювати на десять років більше?

Субота, 21 серпня 2010, 11:36

Міністерство праці і соціальної політики пропонує підвищити нормативний страховий стаж, необхідний для отримання мінімальної пенсії за віком, одразу на десять років.

Про це свідчить підготовлений відомством законопроект "Про внесення змін до деяких законів України", пише тижневик "Дзеркало тижня".

Так, Мінпраці пропонує одномоментно підвищити нормативний страховий стаж (період, за який сплачено внески до Пенсійного фонду) на десять років: для жінок з нинішніх 20 - до 30 років, для чоловіків - з 25 до 35 років.

Якщо законопроект буде прийнятий, норма почне діяти вже 1 січня 2011 року.

Реклама:

Саме з цієї миті для отримання пенсії за віком жінкам і чоловікам буде потрібно 30 і 35 років страхового стажу відповідно.

Підготовлений Мінпраці законопроект допускає внесення змін до 14 різних законів, зокрема, "Про пенсійне забезпечення", "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", "Про основні принципи соціального захисту ветеранів праці та інших громадян літнього віку в Україні", "Про загальнообов'язкове пенсійне страхування", "Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права пенсію, та інвалідам".

У пояснювальній записці до законопроекту також наголошується, що ухвалення цього документа приведе до додаткових надходжень до Пенсійного фонду в 2011 році в розмірі 4,9 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: