У французьких бізнесменів не лишилося сил терпіти українську корупцію

П'ятниця, 20 серпня 2010, 14:04

У французького бізнесу зберігся інтерес до України, однак "уже майже не залишилося сил терпіти корупцію".

Про це заявив посол Франції в Україні Жак Фора в інтерв'ю тижневику "Профіль".

"Коли криза дуже сильно вдарила по багатьом країнам світу, жодна французька компанія, що заявляла про свій інтерес до України, не змінила своїх намірів щодо розвитку діяльності на вашому ринку", - відзначив посол.

"Однак, підкреслюючи свій інтерес до України, французькі бізнесмени кажуть, що у них уже майже не залишилося сил терпіти корупцію", - заявив Фора.

Реклама:

"У мене як представника французького уряду в Україні уже було кілька приводів письмово звернутися до вашої влади, приводячи конкретні, неприпустимі, на наш погляд, приклади дій представників судового апарату. Вони ухвалювали рішення, які мали згубний характер для бізнесу тих чи інших французьких компаній в Україні", - заявив посол.

Що стосується євроінтеграції, то посол відзначив: "Ми неодноразово доводили до відома представників української влади - і мені здається, цей меседж був сприйнятий, - що вони вільні у виборі зовнішньополітичних орієнтацій країни".

"Однак проведення переговорів про зону вільної торгівлі з ЄС і одночасно про яку-небудь подобу митного союзу з РФ, Білоруссю і Казахстаном - процеси несумісні", - заявив Фора.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!