"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нащадок одеського градоначальника хоче пустити пором до Греції

Понеділок, 16 серпня 2010, 20:53

Грецька компанія Triad RealEstate має намір відкрити поромну лінію Пірей-Одеса, яка дозволить інтенсифікувати туристичний обмін між Грецією та Україною.

Про це представник компанії Triad RealEstate Майк Герассимос Петропулос, який є нащадком градоначальника Одеси 1878-1895 років Григорія Маразлі, повідомив сьогодні на зустрічі з мером Одеси Едуардом Гурвіцем, передає УНІАН.

За словами Петропулоса, "вже досягнуто домовленість про придбання двох великих сучасних поромів. Причому Одесу обрано для реалізації цього грандіозного проекту не випадково - греки мають до цього міста особливі почуття, оскільки саме тут зародився свого часу грецький визвольний рух".

Присутній на зустрічі колишній Надзвичайний і Повноважний Посол України в Греції та Албанії Валерій ЦИБУХ уточнив, що "два пороми на цьому морському маршруті зможуть перевозити до 2 тисяч 900 пасажирів і 900 автомобілів".

Реклама:

Він додав, що це дасть можливість подорожувати до Греції на особистих автомобілях через Одесу не лише українським туристам, але й громадянам сусідніх країн - Білорусі, Молдови, Росії.

Поромний маршрут також спростить шлях до України з Балкан, багато греків зможуть приїжджати в Україну.

"Причому проект може бути запущений вже через три-чотири місяці", - зауважив Цибух.

Також Петропулос не виключив, що в майбутньому можливе будівництво швидкісної залізничної гілки, яка дозволить "подолати шлях із Києва до Одеси за одну годину двадцять хвилин".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: