Принц Бельгії відвідає Україну з економічною місією

П'ятниця, 13 серпня 2010, 20:20

Україну з економічною місією відвідає принц-наступник Королівства Бельгії Філіп.

Питання підготовки цього візиту у п'ятницю у Києві обговорили міністр економіки України Василь Цушко і посол Бельгії в Україні Марк Вінк, повідомляє агентство "УНІАН".

Програма візиту передбачає зустріч принца Філіпа з президентом Віктором Януковичем, прем`єр-міністром Миколою Азаровим, міністром закордонних справ Костянтином Грищенком, а також спільне відкриття українсько-бельгійського бізнес-форуму.

Цушко і Вінк під час бесіди висловилися за необхідність найближчим часом активізувати роботу, спрямовану на експертне визначення і реалізацію спільних інвестиційно-інноваційних проектів, зокрема в галузі модернізації систем енергопостачання, енергозбереження і використання альтернативних джерел енергії.

Реклама:

У січні-травні 2010 року порівняно з відповідним періодом 2009 року, за даними Мінекономіки, обсяг двосторонньої торгівлі між Україною і Бельгією зріс на 19% - до 284 млн. доларів.

При цьому експорт товарів з України зріс на 41% - до 99 млн. доларів, а імпорт товарів з Бельгії - на 10%, до майже 186 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!