"Київміськбуд" продали іноземцям?

Четвер, 12 серпня 2010, 17:02

Президент АТ "Київміськбуд" Василь Можар отримав усну інформацію про те, що на сьогодні пакетом акцій компанії, які раніше належали Київраді, володіє група іноземних осіб.

Про це він повідомив у коментарі для агентства "ЛІГАБізнесІнформ".

За словами Можара, нові власники планують до кінця року прибути в Україну і провести зустріч з керівництвом холдингу та визначитися з тим, як вони будуть розвивати компанію.

Він зазначив, що іноземні акціонери будуть впливати на роботу холдингу тільки через збори акціонерів. При цьому рішення про проведення зборів акціонерів поки не було.

Реклама:

"Мені теж цікаво знати, хто ці нові власники", - заявив Можар.

На зауваження про те, що компанія-реєстратор повинна мати дані про нових власників, президент "Київміськбуду" відзначив, що "повинна, але не дала таких даних".

"Єдине, що я отримав за цим запитом від реєстратора - це заява про те, що на сьогодні жодна фізична або юридична особа не володіє 10% акцій "Київміськбуду" і більше", - сказав він.

Можар також пояснив, що спроби продати 80% акцій, які перебували в розпорядженні Київради, робилися постійно.

"Вони були при Поляченку (Володимир Поляченко, раніше займав посаду президента "Київміськбуду", - ред.), і тоді Поляченко дійшов до президента України і тоді була постанова, яким рекомендувалося закріпити 80% акцій за містом, для того, щоб нормально пройшла програма залучення приватних коштів у будівництво. І тоді Київрада прийняла заборону на продаж", - розповів голова компанії.

Він зазначив, що у 2008 році, коли в місті не вистачало бюджетних грошей, Київрада ухвалила рішення продати 80% акцій "Київміськбуду".

"Всі знали про це, знали, що йде процес продажу. У 2009 році, наскільки я розумію, відбулася продаж. Хто купив - я не знаю, місто - не знає, і ми працюємо з містом далі. Я припускаю, що весь пакет (акцій, які належали раніше "Київраді") проданий, але не знаю точно кому", - пояснив Можар.

Як повідомлялося, раніше перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Попов заявив, що немає "жодних об'єктивних причин" говорити про те, що кияни втратили контроль над "Київміськбудом", немає.

При цьому він вказав, що звернувся до правоохоронних органів щодо надання допомоги розібратися, звідки з'явилася інформація про начебто продаж холдингу зятеві мера Києва Леоніда Черновецького.

Разом з тим, Міжвідомча комісія з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств доручила Державній комісії з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) провести моніторинг офіційних видань на предмет наявності публікації про скликання загальних зборів акціонерів "Київміськбуду".

До середини серпня ДКЦПФР зобов'язана надати антирейдерській комісії матеріали щодо ситуації, яка склалася навколо "Київміськбуду".

Разом з тим, своїм рішенням №1251 ДКЦПФР заборонила протягом шести місяців вносити зміни до реєстру цінних паперів АТ "ХК "Київміськбуд".

ДКЦПФР також заборонила ТОВ "Компанія "Термінал-Реєстр" і будь-якому іншому реєстратору проводити операції із внесення змін до системи реєстру власників іменних цінних паперів АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: