Дизайнер Попова візьметься за реконструкцію Майдану Незалежності

Середа, 11 серпня 2010, 09:41

Незабаром архітектурний вигляд столиці чекають зміни - у 2011 році, цілком імовірно, кияни знову побачать реконструкцію Майдану.

Про це розповів Сергій Целовальник, який переміг у конкурсі на посаду головного архітектора столиці, пише видання "Сегодня".

Видання відмічає, що протекцію новому архітектору столиці склали вищі чини Мінрегіонбуду.

Целовальник останнім часом керував своєю фірмою, яка робила проекти офісів в районі Андріївського.

Реклама:

Також він раніше був головним архітектором Севастополя і першим заступником головного архітектора Києва в середині 90-х років.

"Питання Майдану - гостре. У мене втягується голова в плечі, коли я проїжджаю по ньому і бачу ці скельця. Мені незручно як архітектору, що їх наваяли", - сказав Целовальник.

Він незадоволений і монументом Незалежності, який нібито руйнується через іржу.

"Мене бентежить, що 10-та річниця Незалежності України було висловлено у вигляді тиранічного символу - колони, забитої в центрі площі".

Видання добавляє, що не виключено, що скоро кияни не побачать ні монумента, ні "теплиць". Коли і що саме змінять, Целовальник поки не говорить.

Але колишній головний архітектор і співавтор проекту Майдану Сергій Бабушкін не вважає, що Майдан потрібно перебудовувати.

"Там усе правильно і гармонійно. І перш ніж приступати до якихось робіт, треба поговорити з живими авторами", - сказав Бабушкін, очевидно натякаючи на себе.

Також Целовальник категорично проти зведення 48-поверхової висотки (180 метрів) за готелем "Дніпро" на Європейській площі.

Нагадаємо, її планували побудувати до 2012 року, але поки все ніяк не погодять проект.

Там повинні бути готель і офіси. "За адресою Хрещатик, 5, де спроектовано висотний готель, зараз розробляється новий проект, з меншою поверховістю", - говорить Целовальник.

Швидше за все, "свічку" обрізають до 15-20 поверхів, щоб вона не надто "світилася" над забудовою центру.

Нагадаємо, що 10 серпня конкурсна комісія вибрала начальником Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища-головним архітектором Києва Сергія Целовальника.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!