Тріше упевнений, що фінансова криза триває

П'ятниця, 9 липня 2010, 19:54

Про закінчення фінансової кризи оголошувати ще занадто рано.

Про це заявив голова Європейського Центробанку Жан Клод Тріше, виступаючи на конференції, організованій Центром фінансових досліджень при Університеті Гете, повідомляє агентство Reuters.

"Події останніх кількох місяців дали зрозуміти, що ще дуже рано повідомляти про закінчення кризи. Уряди і центробанки Європи і всього світу продовжують приймати швидкі, рішучі і ефективні дії у відповідь на що змінилися економічні та фінансові умови", - сказав він.

"Зараз ми в дивній ситуації. Це найгірша криза з Другої світової війни. Неспокій відчувається у всіх країнах", - додав він.

Реклама:

Тріше також заявив про необхідність суворої економії грошей, стверджуючи, що вона не зашкодить відновленню.

"Ми (ЄЦБ) категорично проти думки, що скорочення державних витрат завадить економічному зростанню. Заходи консолідації допоможуть перетворити нинішнє поліпшення в стабільне зростання", - сказав він.

"Також як споживачі і держави, уряди не можуть весь час жити не по кишені. Бюджетні влади повинні дивитися далі поточного циклічного підйому. Альтернативи немає", - наголосив глава ЄЦБ.

Тріше не обійшов увагою і банківські стрес-тести 91 банку, проведені Європейським комітетом органів банківського нагляду (CEBS), відзначивши, що вони корисні для ринків.

"Ці тести збільшать прозорість і підвищать впевненість інвесторів у європейському банківському секторі", - сказав він.

Однак, для того, щоб забезпечити подальше зростання економіки і запобігти кризам в майбутньому, необхідні нові закони, які забезпечать найбільш ефективне функціонування фінансових інститутів.

"Ми зараз на тій стадії, де нам доведеться завершити створення нових правил та інструкцій, який допоможуть зробити наші економіки більш життєстійкою ... Це дуже важлива фаза і вона вимагає всього нашої уваги", - заявив Тріше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!