"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Через дорогий газ зупиняються хімпідприємства – Москаль

Четвер, 8 липня 2010, 12:52

Виробниче об'єднання "Азот" 8 липня припинило роботу, повідомляє народний депутат від "Народної самооборони" Геннадій Москаль.

Йому, як колишньому губернатору Луганської області, надходить маса дзвінків від жителів міста Севєродонецьк з повідомленнями про це, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

"За їх інформацією, завод припинив роботу через те, що ціна на газ доведена до 256 доларів за тисячу кубометрів, тоді як за часів уряду Юлії Тимошенко завод купував газ по 190 доларів за тисячу кубометрів", - повідомив Москаль.

"Тоді виникає питання: а де ж обіцяна 30-відсоткова знижка на газ, яку широко розрекламував уряд Януковича після підписання "харківських" угод? Де ж обіцяне паном Азаровим "жити стало краще, жити стало веселіше"?", - запитує "самооборонець".

Реклама:

На виробничому об'єднанні "Азот" працює близько 10 тис осіб.

За словами Москаля, мешканці Севєродонецька повідомляють, що схожа ситуація може виникнути і на інших хімічних підприємствах України.

"Процес зупинки виробництва почало і виробниче об'єднання "Стірол", - зазначив депутат.

"При такій ціні на газ українські хімічні підприємства є збитковими і нерентабельними, а їх продукція - не конкурентноспроможною на світовому ринку мінеральних добрив", - наголосив Москаль.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!