Азаров хоче перепочинку під "парасолькою" МВФ

Середа, 7 липня 2010, 11:46

Держава спрямує всі можливі ресурси на підтримку Пенсійного фонду.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду в середу.

"Держава всі можливі ресурси спрямує на підтримку пенсійного фонду. Але головна підтримка - це те, що всі працівники будуть сплачувати внески до пенсійного фонду", - сказав він.

"Кожен з нас несе відповідальність за утримання тих громадян, які вже не можуть працювати, і ніхто не має права стояти осторонь", - підкреслив Азаров.

Реклама:

Крім того, він підкреслив, що "імпортозаміщення повинно стати безумовним пріоритетним критерієм для будь-яких галузевих і територіальних програм розвитку, які ми зможемо запровадити під фінансовою парасолькою коштів МВФ".

"Ви розумієте, до чого ми дожилися? Завозимо не хай-тек товари, не технології, а сировину і товари з низьким ступенем переробки", - заявив Азаров.

"Внутрішній ринок потихеньку виходить з глибин кризи. Саме в цей момент надзвичайно важливо надати економіці прискорення, щоб чітка рівновага змінилася розвитком. Але власних ресурсів на таке прискорення в України, на жаль не так багато", - зазначив він.

"Ресурси є у МВФ, Світового банку, Європейського інвестиційного банку, ЄБРР. Тільки в першому наближенні це, приблизно 30 млрд. доларів на рік. Точка доступу до цих ресурсів...це програма співробітництва з МВФ", - наголосив Азаров.

"Якщо ми отримаємо такий доступ, Україна гарантовано, без потрясінь, пройде етап світової рецесії, яка затягнулася. Наша економіка отримає так звану парасольку, під якою ми модернізуємо наш потенціал і проведемо реформи", - вважає він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!