"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович надіслав Азурову рекомендації для його дітища

Субота, 3 липня 2010, 10:02

Адміністрація президента Януковича підготувала і направила уряду доповідну записку з переліком поправок до проекту Податкового кодексу.

У записці зазначено, що "проект Податкового кодексу містить положення, які очевидно не узгоджуються з політикою дерегуляції підприємницької діяльності", пише газета "Дзеркало тижня".

АП повідомляє, що проект Податкового кодексу вимагає не тільки істотного техніко-юридичного опрацьовування, але й ухвалення політичного рішення щодо можливості його підтримки в другому читанні.

"Проект складається зі штучно об'єднаних, без належного опрацьовування, законодавчих актів, викладених у відповідних розділах кодексу", - зазначено в доповідній записці.

Реклама:

В Адміністрації президента пропонують внести зміни здебільшого до статті Податкового кодексу, що стосуються адміністрування податків.

Зокрема, запропоновано вилучити весь блок про контрольні виїзні перевірки.

Також пропонується повністю відмінити запропонований проектом механізм припинення документальної виїзної планової і позапланової перевірок і скоротити терміни перевірок.

Окрім того, в АП виступають за відміну норми проекту про безакцептне списання засобів, що суперечить конституційним гарантіям захисту приватної власності.

У АП також пропонують не надавати податковій право вилучати оригінали первинних фінансово-господарських документів і вилучати майно платника податків.

Як повідомлялося, Янукович не хоче підписувати нинішню редакцію Податкового кодексу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: