У Януковича запланували дерегуляцією бізнесу на осінь

П'ятниця, 23 липня 2010, 14:39

У вересні Комітет з економічних реформ при президенті впритул візьметься за питання дерегуляції.

Про це заявила заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Акімова відзначила, що прийняті перед канікулами Верховною радою закони заклали добру основу для дерегуляції, однак процес повинен бути продовжений.

"Тому у вересні спеціальне засідання Комітету з економічних реформ буде тематичним - воно буде присвячене проблемі дерегуляції", - сказала вона.

Реклама:

За словами Акімової, туди буде включатися кілька аспектів.

Зокрема, це - питання електронної реєстрації та електронної дерєстрації бізнесу - який стан речей, що потрібно додатково зробити, питання дозвільного характеру - що ще необхідно зробити, щоб дозвільна система різко спростилася, питання ліцензування, питання технічної стандартизації.

Акімова підкреслила, що мова буде йти як про нові законодавчі ініціативи, так і про те, з якої причини ті закони, які вже прийняті, не виконуються належним чином на центральному та місцевому рівнях.

"У першу чергу це стосується, наприклад, закону про скорочення органів контролю серед органів місцевої влади. Поки що, за оцінкою Кабінету міністрів, тільки Мінагрополітики почало рух в цьому напрямку. Це стосується і питання поганої роботи єдиного реєстраційного вікна, яке давно мало запрацювати в усіх регіонах, але насправді зараз лише кілька регіонів, наприклад, Волинський, можуть похвалитися хорошою і ефективною організацією цієї роботи", - сказала вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!