Держмитниця завершує розслідування щодо фірташівського газу

Понеділок, 19 липня 2010, 13:02

Державна митна служба України до 23 липня має намір завершити перевірку правомірності розмитнення 11 млрд. кубометрів газу, який належить, згідно з рішенням суду, компанії RosUkrEnergo.

Про це заявив голова Державної митної служби Ігор Калетник, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Перевірка ще нічим не закінчилася. Вона проводиться фахівцями Держмитслужби та закінчиться в цю п'ятницю", - сказав він.

Калєтнік зазначив, що в цьому напрямку працює понад 10 фахівців, поставлені конкретні питання, що стосуються службових злочинів, дій посадових осіб, правомірності оформлення, сплати податків.

Реклама:

"Наразі ще проводиться перевірка всіх цих питань. У цю п'ятницю має бути відповідний висновок Державної митної служби, яке буде приєднано до матеріалів слідства СБУ", - підкреслив він.

Раніше повідомлялося, що Міжнародний арбітражний суд Стокгольма 8 червня зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути RosUkrEnergo 11 млрд. кубометрів газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі в розмірі 1,1 млрд. кубометрів газу.

Глава СБУ Валерій Хорошковський повідомив про відкриття справи за фактом нанесення збитків державі Україна у зв'язку з рішенням Стокгольмського арбітражу.

За даними ЗМІ, головним фігурантом справи став перший заступник голови НАК "Нафтогаз України" Ігор Діденко: з нього було взято підписку про невиїзд.

На два місяці заарештований екс-глава Держмитслужби Анатолій Макаренко. Справа, яка розслідується СБУ, має гриф "таємно".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!