iPhone не можна продавати в Україні

Середа, 14 липня 2010, 11:21 -

В українських інтернет магазинах з'явилося багато пропозицій щодо продажу iPhone.

Український державний центр радіочастот застерігає українців від покупки телефонів марки iPhone в українських магазинах, передає прес-служба відомства.

"iPhone сьогодні у нас не сертифікований, а тому, згідно законодавства, не може бути ввезений на територію України та реалізований через торгову мережу", - йдеться в повідомленні.

УДЦР підкреслює, що при підключенні iPhone до мережі - оператор внесе його до так званого "сірого" списку і згодом назавжди припинить його обслуговування.

Реклама:

Без жодних проблем працюватимуть в Україні тільки ті iPhone, які ввезені громадянами з-за кордону або отримані ними в міжнародних поштових відправленнях для власних потреб.

Ввезти можна тільки два телефони.

УДЦР відмічає, що ці телефони мають бути зареєстровані в узагальненій базі даних кодів ІМЕІ.

Відомство нагадує, що 13 червня 2010 року набув чинності закон "щодо здійснення державного нагляду в галузі зв'язку".

Закон передбачає додаткові повноваження для Державної інспекції зв'язку щодо проведення перевірок суб'єктів господарювання, зокрема, дотримання ними умов реалізації засобів зв'язку.

УДЦР радить бажаючим стати власниками iPhone бути обережними при купівлі в торговельній мережі "новинки, яка може виявитись для вас великою проблемою і призведе до марної трати великих грошей".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: