Росія вирішила похитнути монополію "Турбоатому"

Середа, 9 червня 2010, 14:53

Росія має намір освоїти виробництво тихохідних турбін для атомних електростанцій, аналогічних тим, які зараз випускає харківський "Турбоатом"..

Про це заявив генеральний директор російської держкорпорації з атомної енергії "Росатом" Сергій Кірієнко, повідомляє агентство "Українські новини".

За його словами, на більшості АЕС Росії встановлено тихохідні турбіни виробництва харківського заводу.

"Майже на всіх атомних станціях Росії працюють харківські турбіні на сьогодні. От тільки зараз, минулого тижня, (компанія) "Силові машини" у Санкт-Петербурзі заклала новий цех, який буде виготовляти тихохідні турбіні", - сказав він.

Реклама:

У цілому Кірієнко, виступаючи за інтеграцію "Турбоатому" з російськими компаніями, висловився проти необхідності придбання Росією харківського заводу з метою забезпечення надійних поставок обладнання.

"Взагалі, інтеграцію з ним вибудувати доцільно. Купувати з категорії "треба, інакше не впораємося" - ні, ми обійдемося. Але якщо ми зуміємо вибудувати інтеграцію, у тому числі з харківським "Турбоатомом", звичайно, це буде ефективніше і дешевше, і швидше", - вважає він.

Кірієнко вказав на необхідність диверсифікованості постачальників обладнання для АЕС.

Як відомо, 75,22% акцій ВАТ "Турбоатом" належать державі та управляються Фондом державного майна.

"Турбоатом" спеціалізується на виробництві турбін для теплових і атомних електростанцій, гідравлічних турбін для гідроелектростанцій і гідроакумулюючих електростанцій, газових турбін для теплових електростанцій, парогазового обладнання та іншого енергетичного обладнання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: