У Азарова обіцяють усій країні однакові комунальні тарифи

Неділя, 6 червня 2010, 11:04

Функція регулювання комунальних тарифів має повернутися до держави - тільки так можна виконати заявлене президентом вирівнювання цін на послуги ЖКГ по всій Україні.

Про це заявив міністр ЖКГ Олександр Попов, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Держава має намір регулювати тарифи, взяти на себе цю функцію. Зараз це роблять муніципалітети. У нас вже розроблений закон "Про державне регулювання в ЖКГ", і держава буде визначати свою політику таким чином, щоб у середньому ціни приблизно були однакові, тому що люди отримують приблизно однакову заробітну плату", - сказав він.

За словами Попова, там, де собівартість набагато вища, держава буде виділяти певну суму дотацій, щоб підприємства не несли збитки.

Реклама:

"А люди не будуть цього відчувати, і це буде соціально справедливо", - додав він.

Разом з тим, чиновник вважає, що така модель буде зручна і для підприємств галузі.

"Ми дамо підприємствам можливість працювати стабільно, оновлювати основні фонди, займатися енергозбереженням. Абсолютно реальна задача. Ми з міністерством економіки створили робочу групу, яка зараз такі підходи визначає", - підкреслив він.

Нині, за словами міністра, спостерігається значний дисбаланс у цінах на послуги ЖКГ в різних регіонах України.

"Якщо проаналізувати ситуацію, то у нас по Україні тарифи відрізняються, ви здивуєтеся, іноді в чотири рази. І не тому, що це чийсь каприз, це об'єктивне формування собівартості. Наприклад, донецький регіон чи Крим, куди вода подається на пристойну відстань і піднімається на високий рівень, вимагає певних витрат. Тому вартість цієї води відрізняється ", - резюмував Попов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!