Бойко сподівається, що Європа дасть гроші на меморандум Тимошенко

Середа, 23 червня 2010, 19:15

Міністр палива й енергетики Юрій Бойко сподівається, що найближчим часом розпочнеться фінансування за меморандумом, підписаним екс-прем'єром Юлією Тимошенко з ЄС.

Про це він заявив в Брюсселі після зустрічі з єврокомісаром з питань енергетики Ґюнтером Еттінґером.

"Я сподіваюся, що скоро розпочнеться програма фінансування того процесу, який був укладений в меморандумі в Брюсселі два роки тому", - зазначив Бойко.

Він також розповів, що з єврокомісаром обговорювались питання модернізації ГТС, збільшення транспортування газу до Європи через Україну.

Реклама:

"Дякуємо ЄС за розуміння, що наша ГТС - це найшвидший і найефективніший шлях до Європи", - сказав він.

"Ми також обговорили новий проект, що стосується регіону Чорного моря, та я сподіваюсь, що під час візиту Еттінґера в Одесу, я вам покажу майбутнє наших енергетичних терміналів і проектів, які ми робимо разом з нашими азербайджанськими та румунськими партнерами", - сказав він.

Бойко також заявив, що між Україною і Росією не може бути конфлікту, відповідаючи на питання, чи можливе повторення в Україні ситуації, що склалася між Москвою та Мінськом.

"Що стосується нас і наших російських партнерів, я впевнений, що у нас не буде жодного конфлікту в майбутньому, бо ми маємо цілком прозору ситуацію між нами і нашим партнером Газпромом. Ми платимо за газ. Вони сплачуються за транзит дуже акуратно і вчасно, як зазначено в контракті", - сказав Бойко.

Він наголосив, що є лише єдине питання, яке має бути визначено між Москвою та Києвом - це гарантії по кількості газу, яка може бути транспортована Росією через українську територію на найближчі одне-два десятиліття.

"Ми маємо знати, скільки грошей, що треба зродити в модернізації нашої ГТС, щоб наші труби були економічно ефективними та технічно обладнані на вищому рівні", - сказав він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!