Борг Києва становить 8 мільярдів

Середа, 23 червня 2010, 11:50

У столиці досить напружена ситуація з міською казною, адже на 19,9 мільярда гривень річного бюджету Київ має заборгованість у 8 мільярдів.

Про це в інтерв'ю агентству УНІАН заявив перший заступник голови КМДА Олександр Попов.

"Ситуація з бюджетом у нас дуже непроста. На 19,9 мільярда гривень річного бюджету маємо заборгованість у 8 мільярдів, яку треба повертати. Не сьогодні, але в принципі треба повертати... І сплата відсотків за кредитами сьогодні становить 750 мільйонів на рік", - сказав столичний чиновник.

Він додав, що збільшення боргу у зв'язку з необхідністю залучення 2-мільярдної позики на погашення різниці у тарифах "погіршуватиме ситуацію".

Реклама:

"Від такої практики треба відходити. Якщо вже і брати кошти, то для того, щоб вкладати їх у розвиток, в економіку, щоб вони створювали якийсь окупний механізм. А нині ситуація просто критична", - сказав Попов.

Він підтвердив, що справді є факт того, що місто не може проплатити за газ.

"Тарифи не відповідають затратам. Борги - 2 мільярди. Як з цього виходити? Газ нам більше безоплатно не дадуть", - сказав перший заступник голови КМДА.

Саме тому, за його словами, на якийсь термін Київ може вирішити цю проблему лише черговою позикою.

Як відомо, фактично на кінець червня бюджету Києва досі немає. Його прийняли в цілому на сесії Київради у травні. Перед голосуванням на колегії та безпосередньо на засіданні міськради депутати внесли низку поправок і доповнень до головного фіндокументу міста.

Підписати його міський голова і відповідальні чиновники  повинні були після врахування всіх поправок, але готового і підписаного бюджету ще немає.

Подейкують, що бюджет знаходиться у секретаря Київради Олеся Довгого, який нібито не хоче підписувати його без візи начальника Головного управління фінансів Віктора Падалки. Той у свою чергу нібито киває на те, що після внесення поправок виконати бюджет не реально. 

Київ. Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: