Григоришина зацікавили можливості Дніпра

Вівторок, 22 червня 2010, 18:44

Група компаній "Енергетичний стандарт" має намір побудувати на Дніпрі в Запорізькій області кілька великих контейнерних терміналів.

Про це заявив співрозмовник групи Костянтин Григоришин під час засідання комітету економічних реформ в Запоріжжі, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"На сьогоднішній день транспортна артерія - річка Дніпро - абсолютно не завантажена. Що для цього потрібно? У першу чергу - створення інфраструктури", - сказав він.

"На території Запорізької області ми плануємо будівництво контейнерних терміналів, куди могли б заходити судна з будь-якого середземноморського терміналу або порту, і розвозити контейнери по річці Дніпро, в тому числі і в запорізький регіон", - наголосив Григоришин.

Реклама:

За його словами, компанія планує запустити першу контейнерну лінію "Іллічівськ-Запоріжжя-Дніпропетровськ" 2011 року.

При цьому він підкреслив, що у перспективі ця контейнерна лінія буде продовжена до Києва.

За словами Григоришина, для цього потрібно буде побудувати в Запорізькій області ще 2 контейнерні термінали. Він підкреслив, що це дозволить додатково створити 700 робочих місць.

"Якщо раніше обсяг перевезень компанією "Укррічфлот" 20 років назад становив близько 60 млн. тон на рік, то сьогодні ця цифра - менше 10 млн. тонн", - пояснив Григоришин.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: