Уряд не може платити за ПДВ-облігаціями більше – Тігіпко

Середа, 2 червня 2010, 14:42

Облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) для відшкодування сум податку на додану вартість (ПДВ) будуть випущені терміном на 5 років з прибутковістю 5,5%.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Тігіпко відзначив, що Кабінет Міністрів прийняв рішення, за яким заборгованість з ПДВ може бути добровільно оформлена кожним платником у вигляді облігацій.

"Є один момент, який всіх турбує - це прибутковість 5,5%. Я можу сказати, що планується випустити папери на 5 років. Щороку 1/5 частину ми будемо погашати повністю. Тому прибутковість 5,5%. Звичайно всі хотіли б отримати 15-20%, але у нас немає такої можливості", - сказав він.

Реклама:

Як повідомлялося, згідно з постановою Кабміну №368 від 12 травня 2010 року, Кабінет міністрів вирішив випустити ОВДП для відшкодування сум ПДВ, задекларованих до відшкодування до 1 травня 2010 року.

Кабмін також доручив Державній податковій адміністрації забезпечити подачу Міністерству фінансів до 1 червня 2010 року матеріалів щодо інвентаризації відшкодування сум ПДВ, які задекларовані до 1 травня, підтверджені результатами перевірок і не відшкодовані на дату набуття чинності закону "Про держбюджет на 2010 рік".

Податкова зобов'язана надати такі дані Мінфіну для визначення обсягу випуску ПДВ-облігацій.

Як відомо, станом на кінець травня заборгованість з ПДВ становила 23 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: